Palmarosazeep

Palmarosazeep

Een zachte zeep dat door de palmarosa etherische olie voor kalmering van de huid zorgt. De zoete amandelolie zorgt voor een vochtregulerende werking.

Ingredienten

  • 30 gr zoete amandelolie (Jacob Hooy)
  • 240 gr olijfolie (extra vierge)
  • 200 gr kokosolie (koud geperst)
  • 68 gr natriumhydroxide
  • 185 gram water
  • 1 ml (± 20 druppels) etherische olie Palmarosa

Bereiden

Volg de bereidingswijze in het basisrecept om zeep te maken. 
Voor deze zeep genruikte ik een siliconen muffinvorm voor 6 muffins.
Omdat de hoeveelheid van de natronloog relatief weinig is, zal deze ook snel afkoelen. Houdt hier rekening mee met het opwarmen van de olieën.

Over de ingredienten

Palmarosa

Palmarosa (Cymbopogon martinii), ook wel Indische geranium genoemd, is een welriekende grassoort. Door het hoge gehalte aan geraniol is de etherische olie van palmarosa geliefd in parfums en als geurstof. Het is een vaste plant die tot 150 cm hoog wordt.
Palmarosaolie wordt ook in de aromatherapie gebruikt, onder meer omdat het een kalmerende werking heeft.

Zoete amandelolie

Jacob Hooy Amandelolie Zoet is een bleekgele, nagenoeg reukloze en dunvloeibare olie met een milde nootachtige smaak bereid door persing uit de fijngemaakte zoete amandel. Deze olie is koud geperst, niet vluchtig en huidvriendelijk. Het is een weldaad, vooral voor de droge huid. Zoete amandelolie regelt het vochtgehalte, heeft voedende eigenschappen en gaat de vorming van rimpels tegen. Kan zowel in- als uitwendig gebruikt worden. De meest simpele toepassing is iedere avond wat van deze olie zacht in de huid van gezicht, hals en décolleté te masseren.

Kokosolie

Wordt koudgeperst zodat alle belangrijke vitaminen behouden blijven.Bevat vitamine E, een belangrijke bron voor het herstellen van de huid. Kokosolie voedt intensief en beschermd tegen uitdroging.

 

Related Articles

Free Joomla templates by Ltheme