Goede doelen

Er zijn zoveel goede doelen in Nederland, dat je door de bomen het bos niet ziet. Toch zijn er wat mij betreft een aantal die wel een extra bijdrage verdienen. Hieronder geef ik een overzicht van de door mij gesteunde goede doelen in willekeurige volgorde. Voor Reuma Nederland ben ik coördinator voor de collecte in Eys.

Artsen zonder grenzen
Onze teams van experts werken dag en nacht om mensen in crisissituaties te helpen. Van de chirurg in het veldhospitaal tot aan de fondsenwerver op straat. Medisch, menselijk en kritisch. We bieden medische noodhulp in conflictgebieden, bij natuurrampen en uitbraken van dodelijke ziektes. Als we onrecht zien, zal de wereld het weten. We sluiten niemand uit en laten ons niet tegenhouden. We zijn en blijven onpartijdig, deskundig en doeltreffend. Dat maakt het verschil tussen leven en dood.
www.artsenzondergrenzen.nl
Hulphond Nederland
Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. Wij hebben ruim dertig jaar ervaring in het opleiden en plaatsen van hulphonden. Onze stichting is een kwalitatief hoogwaardige organisatie die voor steeds meer ziektebeelden, gedragsstoornissen en leer- of andersoortige problematiek hulphonden inzet.
www.hulphond.nl
Vogelbescherming Nederland
Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. In Nederland en wereldwijd. Samen met mensen die bescherming van vogels en natuur belangrijk vinden. Zo dragen we bij aan het behoud van de natuur en aan een leefbare wereld.
www.vogelbescherming.nl
Reuma Nederland
Een betere kwaliteit van leven met reuma, dat is het doel van ReumaNederland. Met onderzoek naar betere behandelingen, betrouwbare informatie en aandacht voor de belangen van mensen met reuma.
www.reumanederland.nl
Wereldnatuurfonds
De natuur is het grootste wonder op aarde. Een magisch samenspel van mensen, dieren en planten. Het Wereld Natuur Fonds (WWF) heeft als missie gezamenlijk een wereld tot stand te brengen waarin mens en natuur in harmonie leven. In het belang van de natuur én in het belang van de mens, die de natuur nodig heeft.
www.wwf.nl
KWF Kankerbestrijding
KWF Kankerbestrijding is vastberaden om kanker zo snel mogelijk te verslaan. Ons ideaal is een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker. Ons doel: minder mensen met kanker, meer mensen die genezen en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.
www.kwf.nl

Andere interesses

IVN - Instituut voor Natuureducatie 

Sinds 2019 ben ik bestuurslid van het IVN, afdeling Eys. IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is.

Lees meer

Wandelen in het Heuvelland van Zuid-Limburg

Elk seizoen heeft zijn charmes, en in elk seizoen zijn de honderden wandelroutes schitterend! Maar ik geniet wel het meest in het voorjaar.

Lees meer

Grafische
vormgeving

Van 2009 tot 2019 ben ik ZZP-er geweest met mijn bedrijf Harp Webdesign (voorheen De Diezekant Webdesign).

Lees meer