Zeezoutscrub

Zeezoutscrub

Door de toevoeging van mangobutter heeft de zeep veel ondersteunende functies voor de huid. Lees hieronder waarom

Ingredienten

  • 50 gr mangobutter (koud geperst)
  • 450 gr olijfolie (extra vierge)
  • 200 gr zonnebloemolie (koud geperst)
  • 89 gr natriumhydroxide
  • 242 gram water
  • 1 ml (± 20 druppels) etherische olie naar keuze

Bereiden

Volg de bereidingswijze in het basisrecept om zeep te maken. 
Voor deze zeep genruikte ik een uitgewassen drinkpak van 1½ liter.
Omdat de hoeveelheid van de natronloog relatief weinig is, zal deze ook snel afkoelen. Houdt hier rekening mee met het opwarmen van de olieën.

Over de ingredienten

Mangobutter

Wist je dat de mango pit minstens zo gezond is als de Mango zelf? De olie uit de koudgeperste pit van de mango is rijk aan antioxidanten en ondersteunt de huid, helpt littekentjes te vervagen en huidveroudering tegen te gaan. Ook helpt deze boter de huid te zuiveren en is het een ideale, kalmerende after sun.

Olijfolie (extra vierge)

Olijfolie werd al in de oudheid gebruikt vanwege de voedende waarde voor de huid. Het was één van de favoriete producten van de mooie Cleopatra en de Grieken noemde het 'vloeibaar goud'.
Het zit vol antioxidanten, waaronder de vitamines A en E, die erom bekend staan dat ze zorgen voor een soepele huid en vroegtijdige huidveroudering tegengaan.

Zonnebloemolie

Een zeep van olijfolie is heerlijk, maar ook hard en weinig schuimend. Om een lekkere romige schuimlaag te krijgen heb ik zonnebloemolie toegevoegd. Bovendien is zonnebloemolie rijk aan vitamine E, een krachtige antioxidant die je huid helpt beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Ook helpt vitamine E littekentjes en fijne lijntjes te vervagen. 

 

Related Articles

Free Joomla templates by Ltheme