Baardolie

Baardolie

Deze baardolie voelt als een weldaad na het scheren. De diverse olieën verzorgen de huid en verzachten eventuele irritaties.

Ingredienten

  • 2 eetlepels arganolie
  • 2 eetlepels jojoba-olie
  • 2 eetlepels zoete amandelolie
  • 5 druppels etherische olie Sandelhout (Cederwood)
  • 5 druppels etherische olie Bergamot
  • 5 druppels etherische olie Petitgrain

Bereiden

Doe de arganolie, jojoba-olie en amandelolie in een kom en meng goed met een garde. Doe de etherische olieën in een kommetje en meng.
Voeg dit mengsel toe aan de olieën in de kom tot een egale eenheid is verkregen. Giet het oliemengsel in een druppelflesje of een flesje met een pipetdop.
Gebruik deze olie dagelijks, maar zeker steeds na het scheren, voor het beste resultaat.

Over de ingredienten

Sandelhout

Sandelhout Essentiële Olie staat o.a. bekend om zijn verzorgende werking. Heb je een gevoelige huid? Dan heeft de olie een intens verzorgende werking als je deze verdund gebruikt met een draagolie.

Bergamot

Bergamot essentiële olie ondersteunt je huid doordat het van nature een reinigende werking heeft. Hierdoor is het een ideale toevoeging aan je DIY producten voor puistjes en onzuiverheden, maar ook in bijvoorbeeld deodorant.  

Petitgrain

Petitgrain heeft een kalmerende, rustgevende geur waar je van opvrolijkt. Het aroma geeft je moed, zodat je ook in zware tijden emotionele balans vindt.
De essentiële olie van Petitgrain (Citrus Aurantium) wordt gemaakt door stoomdestillatie van de twijgjes en takjes van de oranjebloesemboom. Van de bloesem van deze boom wordt de kostbare Neroli Essentiële Olie gemaakt.

Arganolie

Arganolie, ook wel het ‘Marokkaans goud’ genoemd, is een bijzondere, plantaardige olie die gewonnen wordt uit de vruchten van de zeldzame Argania spinosa. De olie is erg veelzijdig en zowel voor maaltijden als de lichaamsverzorging te gebruiken. Dankzij de actieve ingrediënten (vitamine E, fenolen, carotenen, squaleen en vetzuren) biedt het veel eigenschappen om de huid te hydrateren en voeden. Het kalmerende effect van de olie maakt het een van de meest gewaardeerde esthetische producten van dit moment.

Jojoba-olie

Hoewel jojoba-olie door de chemische structuur een was genoemd zou moeten worden, spreekt men van olie omdat jojoba-olie bij kamertemperatuur vloeibaar is.
De olie is huidverstevigend, huidherstellend, gladmakend en verzachtend, reguleert de talgproductie en houdt het vochtgehalte op peil.

Zoete amandelolie

Jacob Hooy Amandelolie Zoet is een bleekgele, nagenoeg reukloze en dunvloeibare olie met een milde nootachtige smaak bereid door persing uit de fijngemaakte zoete amandel. Deze olie is koud geperst, niet vluchtig en huidvriendelijk. Het is een weldaad, vooral voor de droge huid. Zoete amandelolie regelt het vochtgehalte, heeft voedende eigenschappen en gaat de vorming van rimpels tegen. Kan zowel in- als uitwendig gebruikt worden. De meest simpele toepassing is iedere avond wat van deze olie zacht in de huid van gezicht, hals en décolleté te masseren. 

Related Articles

Free Joomla templates by Ltheme